Meta Kierkels

Pedagoog

P1090313-e1388439051734-225x300Mijn naam is Meta Kierkels. Thuis ben ik een toegewijd moeder van 4 kinderen, in mijn werk pedagoge met hart en ziel. Door die combinatie kan ik theorie en praktijk naadloos aan elkaar rijgen. Mijn passie voor opvoeding is ontstaan toen ik als vier-jarig kind getuige was van een – voor mij bijna sereen – moment tussen een moeder en haar baby. Vanaf dat moment wist ik dat die verbinding het belangrijkste middel is om te kunnen groeien. Tijdens mijn studies heb ik veel over opvoeding geleerd, maar realiseerde ik me ook dat het echte opvoeden bovenal een voorleven is. Immers ouder en kind zijn nauw met elkaar verbonden: hoe je in jij in je vel zit, heeft invloed op je kind en vice versa.

In 2007 ben ik mijn eigen praktijk gestart: Lindekracht, trainingspraktijk voor opvoeding, ontwikkeling en ouderschap. Hierin ondersteun ik iedereen die met kinderen in de leeftijd van 0-8 jaar woont en werkt. Doordat ik ben gespecialiseerd in het jonge kind, concentreren de vragen zich vooral tot baby’s, peuters en kleuters. Hierin mag ik met ouders meedenken over opvoedingsvragen die zij hebben over hun kind, ik geeft trainingen en ook ontwikkeling ik opleidingen voor professionals.

Telkens weer blijkt dat ouder en kind zo’n innige band hebben, dat de oplossing vaak te maken heeft met afstemmen op elkaar, willen begrijpen wat de ander nodig heeft en ontdekken waar ieders grenzen en verlangens liggen. Als je met die ogen naar problemen zoals boosheid, zindelijkheid, gevoeligheid of slaapproblemen kijkt, blijkt verandering vaak in 2 a 3 gesprekken al mogelijk.

logo-lindekracht