Sandra Mostert is weer gerecertificeerd als Lactatiekundige t/m 2021!

Gecertificeerd Lactatiekundige IBCLC

Soms verloopt de borstvoeding niet zoals u had verwacht. Pijn, te veel of te weinig melk, ziekenhuisopname, of uw baby wordt te vroeg geboren met complicatie’s. Dan kan een kinderarts,verloskundige, kraamverzorgster of huisarts u door verwijzen naar een Lactatiekundige. Maar u kunt ook altijd zelf rechtstreeks contact opnemen met een Lactatiekundige.

Een lactatiekundige is gespecialiseerd in begeleiding bij borstvoeding. Als borstvoeding normaal verloopt, dan kan een verloskundige, kraamverzorgster of borstvoedingscoach u prima begeleiden in de eerste 2 weken na de geboorte. Maar als de baby de 4e dag na geboorte nog niet in gewicht is aangekomen, is het verstandig om niet langer te wachten en een lactatiekundige te raadplegen. Soms kan het nodig zijn, om moedermelk af te gaan kolven. Ook voor een kolf huren of kopen, kunt u bij mij terecht. Ik kijk dan eerst welke kolf voor u geschikt is en welke maat bij u past.

De meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden een consult van een gecertificeerd IBCLC. Mijn certificatie is verlengd t/m 2021. Dat betekend dat ik voldoende ben bijgeschoold in laatste ontwikkelingen op gebied van borstvoeding, zoals o.a.  tongriempjes en lipband problematiek. Daarnaast ben ik lid van de NVL, Nederlandse Vereniging van Lactatiekundige. De meeste zorgverzekeringen stellen dat als eis, zodat u weet dat u begeleid wordt door iemand die kennis heeft van het borstvoedingsproces.

Naast mijn werk als lactatiekundige werk ik ook als kraamverzorgende. U kunt zich ook voor kraamzorg bij mij aanmelden. Dan bent u in kraamtijd, gedurende de eerste 8 dagen na bevalling voorzien van een IBCLC voor een goede start van de borstvoeding.

Met vriendelijke groet,
Sandra Mostert IBCLC
email: sandra-mostert@live.nl
telefoon: 0031 651110120