Gezondheid

Een gezond kind is een groot goed. Als je kind zich niet goed voelt, dan wil je dat het liefst zo snel mogelijk verhelpen. Of je wilt juist weten hoe je kind zo gezond mogelijk kan leven. Bij de Kinderpraktijk helpen we met voedingsadvies, pakken we allergie aan en helpen we met aanhoudende klachten die door de huisarts niet te herleiden zijn.

Balans en ontplooiing

Je goed voelen gaat verder dan alleen gezond zijn. De drukte van school, keuzestress of gewoon een gebrek aan richting; verschillende zaken kunnen dat goede gevoel in de weg staan. De Kinderpraktijk biedt verschillende workshops en sessies die je kind helpen zichzelf te leren kennen.

Onderwijsondersteuning

Ieder kind leert anders. Niet elke school is daarop berekend. Bij leerachterstand wordt al snel gekeken of er sprake is van leer- en/of gedragsproblemen, maar de oorzaak van de achterstand kan veel dieper liggen. De Kinderpraktijk helpt met het uitzoeken wat de oorsprong is van de belemmeringen in het leren en biedt uw kind ondersteuning in de vorm van reflexintegratie therapie, remedial teaching, huiswerkbegeleiding sensorische integratie en nog veel meer.

Emotie en gevoel

Je kunt je kind niet altijd beschermen. Verlies van een naaste, pesten op school, een ongeluk… Dit soort ervaringen laten hun sporen na. Een onverwerkt trauma kan leiden tot allerlei psychische problemen en angsten, en verdriet dat geen plaats krijgt, staat een onbezorgde jeugd in de weg. De kinderpraktijk helpt uw kind, of zelfs het hele gezin te herstellen, middels familieopstellingen, EMDR, hypnose, rouwverwerking, en meer.

Gezinsgeluk

Je gezin is je leven. Het is een dynamisch geheel dat constant in beweging is. Je krijgt een kind, je verhuist, je kind groeit op, gaat naar school, krijgt een relatie. Er zijn allerlei factoren die de gezinssituatie veranderen. Hoe je je voelt in je gezin bepaalt voor een belangrijk deel je algemene gemoedstoestand. De Kinderpraktijk verzorgt allerlei workshops en cursussen om het gezinsgeluk te vergroten, zoals een cursus babytaal, talentverkenning en opvoedingsondersteuning. Daarnaast kunnen we helpen om meer inzicht te krijgen in je gezin of helpen bij conflicten of het repareren van de scheuren in het gezin na een echtscheiding of ruzie.

Vriendschap en weerbaarheid

Een prettig sociaal leven is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Vriendschappen kunnen bepalend zijn voor hoe een kind zich ontwikkeld en zorgt voor bescherming en ondersteuning. Daarnaast leren kinderen van elkaar. De keerzijde is dat niet elk sociaal contact prettig is. Om kinderen te helpen zichzelf staande te houden biedt de Kinderpraktijk weerbaarheidstrainingen zoals Rots en Water, hoogsensitiviteitstrainingen, faalangst en assertiviteitstraining, maar ook spelmiddagen, brugklasworkshops en cursussen positief denken.

Baby

Tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en gedurende babytijd ondersteunen we daar waar het nodig is, zodat de blijde verwachting een onvoorstelbaar fijne werkelijkheid wordt. We doen dat met een divers aanbod van trainingen, cursussen, workshops, therapieën en activiteiten. Zo kunt u zich voorbereiden op de zwangerschap met behulp van zwangerschaps-coaching of hypnobirthing. U kunt de band met uw baby verstevigen met babyyoga en bieden u opvoedingsinspiratie.