Kindercoaching

Hoe ik omga met kinderen en hun ouder(s) in mijn praktijk

Nadat het eerste contact is gelegd, en we hebben vastgesteld dat ik je waarschijnlijk kan helpen, volgt een fysieke afspraak bij mij in de praktijk. Na de eerste kennismaking gaan we direct aan de slag. Door middel van spiertesten ga ik op zoek naar de oorsprong van jouw probleem of hulpvraag. Ik communiceer op deze manier met je onderbewuste en ben daardoor in staat om in korte tijd de vinger op de (spreekwoordelijke) zere plek te leggen. Afhankelijk van wat we daarbij tegenkomen, stellen we samen een behandelplan op. Daarbij kan ik gebruik maken van diverse methodes en technieken die ik mij in de loop van de tijd eigen heb gemaakt. Ik zal ook aangeven als het probleem buiten mijn competentie ligt en ik dus niet kan helpen (bijv. medische oorzaak). De combinatie van het werken aan de oorsprong van het probleem en de variëteit aan technieken die ik beheers geeft een hoge kans op succes. De methodes die ik gebruik zijn zeer kindvriendelijk en respectvol. Ze zijn er op gericht om emotionele blokkades op te ruimen, te verwerken, of om inzicht en zelfvertrouwen te geven.

Ik maak o.a. gebruik van deze technieken:Kind In Evenwicht (KIE)

Wat doe je wanneer je kind zich alleen maar kan uiten in woede, verdriet of clownesk gedrag? Wat kun je doen wanneer je voelt dat er iets is met je kind, maar niet kunt ontdekken wat? Met behulp van Kind in evenwicht (KIE) kan de oorzaak van fysieke – en emotionele spanningen inzichtelijk worden gemaakt, begrepen en daardoor verwerkt. Je lichaam en je spieren vertellen het verhaal.EMDR

EMDR, is een effectieve therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring uit het verleden, die nog niet goed verwerkt is. EMDR laat de linker- en rechter hersenhelft met elkaar communiceren om alsnog de nare ervaring te verwerken.

Reflexintegratie

Als primaire reflexen na de eerste levensjaren nog steeds de overhand hebben, kunnen zowel kinderen als volwassenen daar een leven lang last van houden. Het beïnvloed zowel de ontwikkeling van de fijne motoriek, alsook het vermogen om zich te kunnen concentreren en te leren. Reflexintegratie neemt die hordes weg voor het kind.

Hypnose

Hypnose is een zachte methode die voor veel problemen kan worden ingezet. Het onbewuste wordt aangesproken om in actie te komen, door middel van suggestie of treffende metaforen. Vaak spreek ik na afloop van een fysieke sessie een op maat gemaakt verhaal in, dat thuis dagelijks kan worden beluisterd. Ik ben opgeleid in zowel Ericksoniaanse hypnose als Kinderhypnose in medische setting.POPtalk

Angst, een groot verlies, concentratieproblemen, moeite met grenzen. Het zijn problemen die in een gezin, klas of groep kunnen voorkomen. POPtalk is dan een prettige methode om daarover met het kind in gesprek te komen. Om te luisteren, om inzicht te krijgen en samen te zoeken naar mogelijkheden en oplossingen.

SuperPoeper

Methode Superpoeper helpt ouders en het kind om poepproblemen zoals obstipatie, niet zindelijk worden of daar angst voor hebben, bespreekbaar te maken en aan te pakken.